ÖSYM'nin açıkladığı ÖSYM 2015 Sınav Takviminde Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)'nin tarihi 15 Mart 2015 olarak belirtildi.2015 YGS sınav başvurularının 5-19 Ocak 2015 tarihleri arasında alınacağını duyurdu.Üniversiteye geçişin birinci basamağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile üniversiteye girişte ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 'nın sınav ve başvuru tarihleri açıklandı. YGS sınav tarihi 15 Mart 2015 olarak açıklandı. YGS başvuruları ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet adresinde yayınlanan 2015 Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Başvuru Kılavuzu’na göre başvurular değerlendirilecek. 2015 ÖSYS başvuru kılavuzu satışı yapılmayacağı için adaylar başvuru kılavuzuna belirtilen tarihlerde ÖSYM’nin yukarıda vermiş olduğumuz sitesinden erişebilecekler.

YGS 2015 Başvurusu Nasıl Yapılır;

* Belirtilen sınav ücretini belirtilen bankalardan birine yatırınız.

* Yatırdığınız sınav ücretinin dekontu ile birlikte bir ÖSYM Sınav Merkezine gidiniz.

* ÖSYM Sınav Merkezinde YGS Başvuru Formu alıp Ygs Kılavuzundaki direktiflere göre görevli eşliğinde doldurunuz.

* Doldurulan formu iki kez(tavsiye edilen) kontrol ederek ÖSYM görevlisine onaylatınız.

YGS Aday Durumlarına Göre Başvuru Aşamaları

Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı bulunduğu başvuru merkezlerine yapabiliyor.

Mezun olanlardan ise;

2012, 2013 veya 2014 yıllarında ÖSYM’ye herhangi bir başvuruda bulunmamış olanlar ya da bu yıllardaki sınavlara başvurmuş olup öğrenim bilgilerinde değişiklikler olmuş olanlar başvurularını kendi istedikleri başvuru merkezlerine yapabiliyorlar.
2012, 2013 veya 2014 ÖSYS’dan herhangi birine ÖSYM merkezleri aracılığıyla başvurmuş ve öğrenim bilgilerinde bir değişiklik olmayanlar başvurularını herhangi bir başvuru merkezine veya ek olarak internet üzerinden bireysel olarak da yapabiliyorlar.

Başvuru tarihleri içerisinde  ağır hasta olanlar, zorunlu askerlik görevinde olanlar, tutuklu durumdakiler ve yurtdışında bulunanlar OSYS başvurularını posta aracılığıyla başvuru formu göndererek yapabiliyorlar.

2015 YGS Başvuru Ücretleri Ne Kadar?

Başvuru ücretleri önceden ÖSYM tarafından belirtilen bankalara başvuru yapılmadan önce yatırılır.Sınav ücretleri her yıl sınavlarda farklılık göstermektedir. 2014 yılında Ygs Başvuru Ücreti 40 TL, Sınavsız Geçiş Ücreti ise 10 TL olarak ödenmişti.Bu sene bir artışın söz konusu olacağı düşünülmüyor.

2015 Ygs Başvuru Ücreti ve Yatırılacak Bankalar

Yatırılacak Bankalar:
T.C Ziraat Bankası,
Vakıfbank,
Halk Bankası,
Akbank,
Kuveyt Türk Katılım
TEB
DenizBank
PTT Şubeleri

Not: ÖSYM Sınav Merkezleri Ortaöğretim okul müdürlüklerini ve ÖSYM tarafından ayrıca görevlendirilen sınav koordinatörlüklerdir.

 Başvuru hakkında tüm bilgiler Sınav Merkezlerinden alınmakta ve işlemler onlar aracılığıyla yapılmaktadır.

2015 YGS Başvurusu Yapmak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

*Güncel ÖSYM Aday Başvuru Formu
*Nüfus Cüzdanı (Pasaport,Ehliyet vs.)
*Mezuniyet Diploması Örneği (Mezun olmuş adaylar için)
*Diploma, Transcript ( Yurt dışında öğrenim göre adaylar için)
*Sağlık Kurulu Raporu Örneği ( Engelli adaylar için)