Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 23 Mart 2014 tarihinde yapılan YGS ve 14-15-21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan LYS sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2014-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. 


Yerleştirme sonuçları, 23 Temmuz 2014 tarihinde saat 17:45′den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet sitesinden açıklanacaktır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet sitesinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2014-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir.

Bir yükseköğretim programına yerleşen tüm adaylara başarılı bir üniversite hayatı dileriz.