2015 yılı YGS sonuçları 23.03.2015 tarihinde açıklandı.2 Milyon öğrencinin geleceğini belirleyen YGS sınavı 15 Mart Pazar günü yapılmıştı. Sınav sonrası, soruların yüzde 20'si açıklanmıştı.Açıklanan saat itibariyle siteye girişlerde büyük sorun yaşanıyor. ÖSYM tarihinde ilk kez bir sınav sonucu 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde açıklanmış oldu.Adaylar Sınav Sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden erişebiliyor.

Adaylar sınav sonuçlarını sadece ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile öğrenebilecek. Bu yıl YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.Adayların cevap kağıtları daha sonra erişimlerine açılacak. Adaylar, kendi cevap kağıtlarının görüntüsüne, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile erişebilecek.Ankara Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Mehmet Emin Arıcı, 6 puan türünün 5'nden 500 puan alarak YGS Türkiye birincisi oldu. YGS 1,3,4,5,6 alanlarında Türkiye birincisi olan Arıcı, ilk yüze girmeyi beklediğini, birinciliğin sürpriz olduğunu belirtti. 

YGS sorularının tamamı adayların erişimine açıldı

YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM, sınav sorularının tamamını ve cevap kağıtlarının görüntüsünü de adayların erişimine açtı. Ancak soruların kişisel ya da toplu paylaşımı, basımı, yayımı, dağıtımı yasak. Paylaşanlar hakkında yasal işlem başlatılacak. Adaylar 10 gün boyunca soru kitapçığı ve cevap anahtarlarını internet üzerinden girebilecek.


492 ADAYIN SINAVI GEÇERSİZ

  • Yapılan açıklamaya göre, 492 adayın sınavı geçersiz sayıldı.
  • Sınava giren adaylardan yüzde 89.55'i 140 puan barajını; 180 puan barajını geçebilenlerin oranı yüzde 68.89 oldu.
  • 1.987.484 öğrenciningirdiği sınav, 15 Mart Pazar günü yapılmıştı.
  • Alınan karar gereği sınav sonrası, soruların yüzde 20'si açıklanmıştı.