Pek çok öğrenci yurt kontenjanına dahil olamadığından ya da bir sebeple devlete ait yurtları tercih etmek istemediğinden özel yurtlarda kalmayı tercih etmektedir. Hatta pek çok yerde özel yurtlarda kalan öğrencilerin devlet yurtlarından fazla olduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır. Dolayısıyla 2021 özel yurt fiyatları pek çok öğrenci ve ailesi tarafından merak edilmektedir.

Yurt Fiyatları Arasında Kıyaslama Yapabilmek İçin Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Yurt fiyatları arasında kıyaslama yapılırken elbette sadece fiyatın kendisini dikkate almak doğru bir bakış açısı olmayacaktır. Ne de olsa ailenin en kıymetlileri olan ve belki de evden ilk defa ayrılacak olan çocukların emanet edileceği bu yurtlarda daha pek çok özelliğin bulunması ailelerin rahat etmesini sağlayacak yegane husustur. Bu nedenle fiyatları karşılaştırırken özellikleri aynı ya da en azından benzer yurtların dikkate alınması mantıklı olacaktır.

Yurt Fiyatlarını Neler Etkiler?

Yurtların fiyatlarını etkileyen nedenler birden fazla olabilir. Bu nedenlerin yanı sıra yurt personeli tarafından sunulan hizmetin kalitesi ve yurdun kurumsal olması da fiyatlar üzerinde etkili olabilir.

Yurt fiyatlarını etkileyen hususlar özetle şunlardır:

  • Yurtlarda yer alan güvenlik görevlisi ve kamera benzeri diğer güvenlik sistemleri,
  • Yurtlarda 24 saat boyunca sıcak suyun mevcut olup olmadığı,
  • Odaların ağırlıklı olarak kaç kişilik olduğu,
  • Yurtlarda yer alan ders çalışma ve etüt olanakları,
  • Yurtlarda yer alan yemek ve benzeri olanaklar

İşte tüm bunlar dikkate alındıktan sonra bir yurdun fiyatının makul olup olmadığına kanaat getirmek her zaman için daha makul olacak ve ailelerin içinin rahat etmesini sağlayacaktır.

Yurt Fiyatları Konusunda En Geniş Yelpaze Burada

Yurt fiyatları arasında kıyaslama yapabilmek için elbette pek çok yurdun fiyatından haberdar olmak gerekir. Sitemiz de bu alanda sizlere hizmet sunmaktadır ve en geniş yurt yelpazesine sahiptir. Hemen her bütçeye uygun yurtları burada bulabilir ve fiyatları arasında rahatlıkla kıyaslama yapabilirsiniz. Üstelik sitemiz bünyesinde sizlere sağlamakta olduğumuz geniş yelpaze sadece özel yurt fiyatları ile de sınırlı değildir. Bunun yanı sıra yurtların özellikleri açısından da pek çok beklentiye hitap eden seçenekler bulunmakta, lokasyon yönünden de son derece cazip seçenekler siz değerli ziyaretçilerimiz için sitemiz bünyesinde barındırılmaktadır. Bunun yanında öğrenci yurtları hakkında fiyatları haricinde de merak ettiğiniz pek çok soruyu sitemizde bulabilirsiniz.