Üniversite eğitimini başkent Ankara'da almak isteyen çok fazla öğrenci vardır. Odtü, Hacettepe gibi önemli üniversitelerde üniversiteyi kazanan öğrenciler için önemli bir telaş başlar. Farklı şehirlerden Ankara'ya gelecek olan öğrencilerin, eğitim hayatları boyunca kalabilecekleri yere ihtiyacı vardır. Ankara'da konaklama imkanı sunan çok fazla yurt vardır. Özellikle kız öğrenciler yurtta kalma konusuna daha sıcak bakarlar. Bu nedenle Ankara kız yurtları ne kadar? Araştırmaları yapılmaya başlanır. Araştırmaların sonunda farklı fiyat seçeneklerine rastlanabilir. Fiyatların düşük ya da yüksek olmasının farklı nedenleri olabilir.

Yurt Fiyatlarının Artmasının Nedenleri Nelerdir?

Yurt fiyatlarının artmasında yurdun vermiş olduğu hizmetler etkilidir.

Ankara kız yurtları öğrenciler için su hizmetleri sunar;

  • Merkezi Konum
  • Banyolu Odalar
  • Ücretsiz kahvaltı ve akşam yemeği
  • Wi-fi
  • Servis
  • Hobi Mutfağı
  • Kolay ulaşım gibi imkanlar verilir.

Bu imkanları veren yurtlar buna göre de bir fiyat belirlerler. Öğrenciler yurt seçimlerini yaparken konfor ve uygun fiyatı bir arada bulmak ister. Bunu sağlayan yurtlara ise kayıt olabilirler. Yurtta sunulan imkanlar arttıkça fiyat da artar. Beklentileri karşılayan yurtlar değerlendirilerek karar verilebilir.

Her Semtte Yurt Fiyatları Aynı Mıdır?

Ankara'daki üniversitelerden birinde eğitim alacak öğrenciler üniversitelerinin yakın olduğu konumlardaki yurtlarda kalmak ister. Fakat yurtların yüksek fiyatlı olması buna engel olabilir. Her yerde olduğu gibi Ankara'da da her semtte aynı yurt fiyatlarıyla karşılanmaz. Uzak konumlarda yer alan yurtların fiyatları daha uygundur. Merkezi konumlarda her türlü imkan ayak altında bulunabildiği için daha yüksek fiyatlarla karşılaşılabilir. Bunu karşılayabilecek olan öğrenciler olduğu kadar, karşılayamayanlarda vardır. Bu nedenle uzak konumlardaki yurtlarda tercih edilir.

Uzun Süreli Sözleşmelerde Yurt İndirimi Sağlanır Mı?

,Özel yurtların geneli sözleşmeli sistemle çalışır. Sözleşme sistemleri bir nevi yurtların kendini garanti altına almasıdır. Ücretlerini bu şekilde sağlayarak yurttaki odaların ya da yatakların değerlendirilmesini sağlarlar. Uzun süre yurtta ikamet edecek olanlar için bazı kolaylıklar sunulabilir. Kısa dönem kalacak olan kişiler ise, odaların şartlarına göre ödemelerini yaparlar. 2 ya da 4 yıl boyunca eğitimi sürecek olan kişiler, sözleşmelerini de buna göre yaptırabilir.