Çanakkale şehrinde yurt fiyatlarını belirleyen özelliklerin başında ilk olarak yurtların öğrencilere sunduğu yemek imkanları ve sosyal olanaklar gelir. Bunların yanı sıra yurtta yer alan güvenlik personeli ve görüntüleme sistemleri benzeri donanımlar da fiyatları etkileyecektir. Elbette yurtların okula ne kadar yakın olduğu da fiyatları etkilemesi mümkün olan son derece önemli bir unsurdur. Son olarak yurtlardaki odalarda kaç öğrencinin konakladığı da fiyatları etkileyen unsurlar arasında yer alır. Odalarda konaklayan öğrenci sayısı arttıkça fiyat da buna paralel olarak artacaktır.Çanakkale yurtları tek kişilik odalara sahip olabileceği gibi adeta koğuş tarzında odaları barındıran yurtlar da bulunmaktadır.

Bu Site Sayesinde Kısa Yoldan Değerlendirme Yapmak Mümkün

Bu sitede öğrencilerin yurt fiyatları hakkında değerlendirme yapması son derece kolay. Ne de olsa bu sitenin geniş yelpazesi sayesinde her beklentiye ve her bütçeye uygun bir yurt bulmak çok kolay. Benzer özelliklere sahip yurtları bir araya getirerek kıyaslama yapmak ve hangi yurdun daha makul fiyatlı olduğunu belirlemek de bu sayede mümkün hale geliyor. Üstelik bu araştırma öğrencilerin çok az zamanını alıyor.

Yurtlarla İletişime Geçerek Fiyat Bilgisi Edinmek

Bu sitede yer alan iletişim bilgilerini kullanarak yurtların fiyatları hakkında detaylı bilgi elde etmeniz de mümkün olabilecektir. Ancak fiyat skalasının hayli geniş olduğu da ihmal edilmemelidir. Gerçekten zaman zaman neredeyse devlet yurtlarına eşdeğer fiyatlar olabilirken bazı durumlarda lüks bir dairenin kirası kadar yüksek ücretler ile de karşılaşılabilir. Çanakkale yurtları ne kadar? Sorusunun net cevabı elbette yurtlarla iletişime geçildikten sonra öğrenilebilecektir.

Yurtlara Kayıt İçin Hangi Belgeler İstenir?

Çanakkale'de yer alan öğrenci yurtlarına başvurmak için bazı belgelerin temin edilmesi gerekebilir. Bu belgelerin neler olduğunu eksiksiz olarak öğrenmek isteyen öğrenciler, bu sitede yer alan iletişim bilgilerini kullanarak yurtlarla iletişime geçmelidir.

Genelde şu belgeler talep edilir;

  • Öğrencinin okuldan temin edeceği öğrenci belgesi,
  • E-devletten de temin edilebilen adli sicil kaydı,
  • Resmi bir hekimden alınmış sağlık raporu,
  • Kimlik fotokopisi ve öğrenciye ait fotoğraf

Elbette bu belgelerin eksiksiz temin edilmesi önemlidir. Bu nedenle belgelerin neler olduğunu tam olarak öğrenmek gerekecektir.