Genç bir kişi içini hayatının en önemli zamanlarından bir tanesi de üniversite dönemidir. Bu dönemde her türlü heyecan, zorluk yaşanabilir. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler yaşadıkları yeri bırakarak farklı şehirlere gidiyor. Buraya alışmak ise biraz zaman alıyor. Ailesinden uzakta olan öğrencilerin üniversite kaydını yaptırdıktan sonra barınacak bir yer bulması gerekir. Erkek öğrenci yurtları, erkeklerin en çok tercih ettiği seçeneklerdendir.

Yeni hayatlarına alışmaları zor olan erkekler ne kadar az sorumluk alırsa o kadar derslerine gayret gösterebilir. Bu nedenle eve çıkmak yerine pek çok erkek öğrenci yurtta kalmayı tercih eder. Yurtta kalmaya başlamadan önce öğrencinin kendine uygun olan bir yurdu tercih etmesi gerekir.

Yurt Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yetiştirme şartlarına göre, erkekler ev konusunda biraz daha başarısız olabilirler Kızlar bu konuda daha başarılı olabildikleri için evde kalmadığı tercih edebilirler. Yurtta kalmak isteyen erkek öğrenciler daha az iş yapacakları için buraları daha çok tercih ederler.

Yurtlar arasında seçim yaparken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Ulaşım
  • Wi-fi
  • Çamaşır ve ütü odası
  • Etüt odası
  • Sıcak su
  • Isınma gibi daha pek çok imkan yurtlarda aranır.

İstanbul erkek öğrenci yurtları araştırması yapan öğrenciler buna göre seçim yaparlar. Ayrıca seçim yapmalarında fiyat da önemli bir etkendir.

Uygun Fiyatlardaki Yurtlar Güvenli Midir?

Bazı öğrenciler çok fazla parası olmadığı için daha uygun fiyatlı yurtları tercih ederler. Uygun fiyatlı yurtların tercih ederken konfor konusunda bazı eksiklikler olabilir. Fakat bazı öğrenciler daha çok yatacak bir yer olsun diye düşündüğü konfora çok önem vermez. Bu konuda titiz olan aileler ise çocuklarının güvenli olmayan yerlerde kalmasını istemeyebilir.

Yurtların Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Öğrenci yurtlarının fiyatları belirlenirken pek çok konu ele alınır. Üniversiteye olan yakınlığı, imkânları gibi konular fiyatların artmasına neden olabilir. Öğrenciler toplu taşıma araçlarıyla uğraşmak istemediği için, üniversiteye yakın konumlardaki yurtları tercih eder. Bu sayede trafik çekmezler ya da toplu taşıma kullanmak zorunda kalmazlar. Konforlu olan yurtları tercih etmek, daha sorunsuz bir öğrencilik geçirilmesini sağlar.