Ülkenin en fazla nüfusa sahip olan şehri olan İstanbul’a her yıl binlerce üniversite öğrencisi okumak için geliyor. Şehir dışından gelen öğrencilerin ilk olarak barınma ihtiyaçlarını karşılamaları gerekiyor. Özellikle kız öğrenciler için ilk yıl yurtta kalmak şehre adaptasyon açısından çok daha önemli hale geliyor. Bu nedenle ya KYK’ya başvurmalılar ya da özel yurtlara kayıt olmalılar. Genellikle ücreti daha uygun olduğu için ilk olarak KYK yurtlarına başvurulur. Başvurusu olumsuz sonuçlanan öğrenciler özel yurtlara yönelir.

İstanbul’da KYK Kız Yurtları Fiyatları

İstanbul kız yurtları yoğunluğu bakımından en fazla olan şehirlerden biri. KYK yurtları da bunların içerisinde. İstanbul’da 20’den fazla KYK kız öğrenci yurtları bulunur. Peki, İstanbul kız yurtları fiyatları ne kadar? KYK yurtlarının fiyatları en az 230 en fazla 390 TL’dir. Ödenecek güvence bedeli yani depozito ise 314 ile 533 TL arasında değişiyor.

İstanbul Özel Kız Yurtları

Kız öğrencilerin birçoğu konforunun daha iyi olmasından dolayı özel yurtları tercih ediyorlar. İstanbul’da bulunan özel kız yurdu sayısı 80’nin üzerindedir. Bu yurtlarda genellikle en fazla 4 kişilik oda bulunmaktadır. Ancak nadir olarak 5-6 kişilik odalar bulunduran yurtlar da mevcut. Genel olarak İstanbul’da bulunan kız yurtlarının fiyatlarını sizler için hazırladık.

  • Tek kişilik odalar aylık 1250-2000 TL arasındadır.
  • Çift kişilik odalar aylık 1000-1500 TL arasındadır.
  • 3 kişilik odalar aylık 900-1300 TL arasındadır.
  • 4 kişilik odalar aylık 650-1100 TL arasındadır.
  • 5 kişilik odalar 500-1000 TL arasındadır.
  • Yukarıdaki fiyatlar İstanbul genelindeki yurtların fiyat aralıklarını belirtmektedir.

Kız Özel Yurt Fiyatları Neleri Kapsıyor?

Kız yurtlarında belirtilen fiyatlar sadece barınmanızı değil besin ve ısınma ihtiyaçlarınızı da içinde barındırabilir. Çoğu yurtlarda kahvaltılar ve akşam yemekleri bu fiyatların içindedir. Kış aylarında ısınmanız için gereken doğalgaz için ayrı bir ödeme yapmanıza gerek olmayabilir. Bazı yurtlarda ısınma ücreti için doğalgaz faturası alınırken bazı kız yurtlarında alınmayabiliyor. Elektrik ve su faturası için de aynı şey geçerli. Sonuç olarak fatura ödemeleri yurttan yurda değişkenlik gösterebiliyor. Kayıt olduğunuzda sormayı unutmayınız.