Okulların yüz yüze eğitime dönecek söylentileri ile birlikte öğrencilerin özel yurt arayışları başlıyor. Bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de yaşadığımız covid sorunu aranan yurtların kriterlerini de değiştiriyor. Öğrenci velilerinin daha kolay ve güvenli olan özel yurtları araştırıp bulabilmeleri için hizmet veren ozelyurtara.com sitesi bu konuda büyük kolaylık sağlıyor. Söz konusu olan internet sitesi İstanbul yurtları covid önlemleri hakkında da velileri ayrıntılı bir şekilde bilgilendiriyor.

Kolay Yurt Bulmak İçin Aracı Site

ozelyurtara.com sitesi İstanbul ve diğer şehirlerde bulunan özel yurt işletenler ile veliler arasında köprü vazifesi yaparak hizmet veriyor. Yurtlarda aranan covid önlemleri İstanbul yurtları içinde geçerli olup özel yurt sahipleri titizlikle covide karşı gerekli önlemleri uyguluyorlar.

Özel Yurtlarda Covid Önlemleri Nelerdir

Öğrenci velileri çocukları için yurt ararken yurtlardan talep ettikleri özellikler arasında öncelikleri covid önleri oluyor. Yurtlardaki giriş çıkışlardan tutunda odalar ve ortak kullanım alanlarında olması gerek covid önlemleri nelerdir öğrenmek istiyorlar.

  • Yurtta kalacak öğrenci sayısı her 6 metrekareye bir kişi olacak şekilde olmalıdır.
  • Ortak kullanım alanlarının düzenli olarak dezenfekte edilmiş olması gerekiyor.
  • Yurtların giriş kapısının döner kapılar olması gerekmektedir.
  • Covid süreci boyunca yurtlara misafir ve ziyaretçi kabul edilmemelidir.
  • Kurye, kargo görevlileri yurt içerisine alınmamalıdır.
  • posta ve kargolar dış kapıda alınıp dezenfekte edildikten sonra teslim edilmelidir.
  • Yurtlarda bulunan bütün öğrencilerin ve çalışanların maske takmalıdır.
  • Yurtlarda grup toplantılarına izin verilmemelidir.
  • COVID-19 salgını süresi boyunca yurt içinde sosyal mesafe kurallarına uyulmalıdır.
  • Yurt genelinde düzenli bir şekilde dezenfektan ve temizlik işleri ve havalandırmalar yapılmalıdır.

Temaslı olan öğrenciler tespit edildikten sonra odalarında izole edilmeli ve derhal sağlık kuruluşlarına bildirilmelidir.

Yurt Arayan Veliler Covid Önlemleri Sorguluyor

Özel yurt arayan velilerin öncelikleri covid önlemleri oluyor. Sağlık bakanlığının yönergesine uygun olarak covid önlemlerini uygulan özel yurtlar ile velilerin buluşmasını sağlayan ozelyurtara.com sitesi bu konuda velilere yardımcı oluyor.

İstanbul da Özel Yurtlar

İstanbul’da özel yurt arayan velilerin ilk önce başvuracakları ozelyurtara.com sitesine göz atmalarında fayda var. Siteden hem covid için özel yurtlarda alınan önlemleri hem de özel yurt fiyatları hakkında bilgi alabiliyorlar.