Özellikle İzmir gibi büyük şehirlerde o kadar çok sayıda öğrenci yurdu bulunur ki bu yurtlar arasından bilgisi olmayan bir kimsenin seçim yapması neredeyse imkansızdır. Kız öğrenci yurtlarısayısının erkek öğrenci yurtlarından daha fazla olması da bu seçimi özellikle kız öğrenciler açısından daha da zor hale getirir.

Ancak bu site sayesinde öğrenci yurdu tercihi yapmak isteyenlerin işi kolaylaşıyor ve birkaç dakikalık basit bir araştırma ile hem bütçeye hem de beklentilere uygun bir yurt bulmak mümkün olabiliyor.

Yurt Fiyatlarını Şehir Faktörü Etkiler mi?

Kız öğrenci yurtlarının fiyatları genel itibariyle sadece yurtların sahip oldukları olanaklara veya yurtların konumlarına bağlı olarak değişir. Nadiren de olsa kurumsal bir yapıya sahip olan firmaların işlettiği yurtların daha yüksek ücretler talep ettiği görülebilir.

Ancak pek çok öğrenci, yurt ücretlerinin belirlenmesinde şehir faktörünün ne denli önemli olduğunu da merak eder. Her ne kadar öncelikli sebep olmasa dahi İzmir, Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde yurt ücretlerinin yükseldiği sıkça rastlanan bir durumdur. İzmir kız öğrenci yurtları fiyatları ne kadar? Sorusu da bu sayede daha net bir şekilde yanıt bulacaktır.

Yurt Fiyatlarını Ne Gibi Faktörler Etkiler?

Yurt fiyatları arasında kıyaslama yapabilmek için ilk olarak benzer özelliklere sahip yurtları bir araya getirmek gerekecektir. Zira ancak fiyatları etkileyen faktörleri aynı olan yurtlar hakkında mantıklı bir fiyat mukayesesi yapmak mümkün olabilecektir.

Fiyatları genel olarak şu hususlar etkiler:

  • Yurdun konumu,
  • Yurttaki internet, sıcak su ve güvenlik önlemi gibi durumlar,
  • Odalarda kaç kişinin konakladığı,
  • Yurdun kurumsal bir yapısı olup olmadığı,
  • Yurttaki yemek imkanları

İşte tüm bunlar bir araya geldiğinde yurt fiyatları hakkında bir şeyler söyleyebilmek, beklentilere ve bütçelere en uygun yurtların hangileri olduğuna karar vermek mümkün hale gelecektir.

Yurtlara Kayıt İçin Ne Gibi Belgeler Gerekir?

Yurtların belirlediği bazı belgelerin öğrenciler kayıt olurken ibraz edilmesi gerekebilir. Bu nedenle belgelerin kayıt tarihinden önce temin edilmesi gerekebilir. Bu belgelerden pek çoğunu internetten temin etmek de mümkündür. Örnek vermek gerekirse pek çok yurt kayıt öncesinde öğrenci belgesi talep edecektir.

Öğrenci belgeleri artık e-devlet vasıtasıyla rahatlıkla temin edilebilecektir. Aynı zamanda öğrencilere ait kimliğin fotokopisi ve yeteri kadar fotoğrafa da gerek duyulacaktır. Bazı yurtlar ise öğrencilere ait adli sicil kaydını talep edecektir. Son olarak pek çok yurdun toplu alanlarda konaklamak için öğrencilerin herhangi bir sağlık sorunu bulunup bulunmadığını gösteren sağlık raporunu talep edeceğini de unutmamak gerekir.