Pek çok öğrenci ya da öğrenci adayı hangi yurtta konaklaması gerektiği hakkında emin olamaz. Ne de olsa pek çok öğrenci ilk defa ailesinden uzak bir yerde yaşamaya başlayacağından konaklayacağı yerden emin olmak ister. Bilhassa büyük şehirlerde çok sayıda yurt olduğu için de araştırma yapmak her zaman o kadar kolay değildir. Ancak bu site sayesinde öğrenci yurtları hakkındaki bu sorun da sona eriyor. Bu sitede pek çok beklentiye ve pek çok bütçeye hitap eden yurtlar yer alıyor. İzmir yurt fiyatları ne kadarsorusu da bu sayede yanıt buluyor.

İzmir’de Yurt Fiyatları

İzmir özellikle üniversite hayatı yönünden son derece geniş kapsamlı bir şehirdir. Devlet yurtlarında kontenjan son derece sınırlı olduğundan ya da çeşitli sebeplerde pek çok öğrenci devlet yurtlarında konaklamak istemediğinden ötürü de öğrencilerin pek çoğu özel yurtları tercih ediyor. Özel yurtların fiyatları da son derece geniş bir yelpazeye sahip. Bu sitede her ne kadar her türlü yurdun fiyatı yer alsa dahi bu fiyat kıyaslamasını yaparken benzer özellikli yurtları bir araya getirmek ve kıyaslamayı bu yurtlar arasında yapmak gerekir.

Öğrenci Yurtlarında Fiyatları Neler Değiştirebilir?

Öğrenci yurtlarının fiyatlarını belirli kriterler değiştirebilir. Ancak bunların bazıları vazgeçilmez kriterler olabilir ve öğrencilerin daha huzurlu bir üniversite hayatı yaşaması için gerekli sayılabilir.

  • Yurdun okula ve şehir merkezine ne kadar yakın olduğu,
  • Yurtta yer alan sıcak su ve internet gibi imkanlar,
  • Yurtta yer alan yemek olanakları ve sosyal olanaklar,
  • Tek bir odada konaklayan öğrenci sayısı,

Yurt tarafından temin edilen güvenlik imkanları

Tüm bunların yanı sıra yurtların bazıları kurumsal bir yapıya da sahip olabilir. Kurumsal yurtlar nispeten daha lüks bir yaşam sağladığı ve pek çok zaman kalitelerini ispat ettiklerinden dolayı da fiyatlar artabilecektir.

İzmir’deki Yurt Fiyatları

Esasında yurt fiyatları şehirlerarasında çok da büyük değişiklikler göstermez. Ancak İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde yurt fiyatlarının değişkenlik göstermesi doğaldır. Bu nedenle küçük bir Anadolu şehrine kıyasla İzmir yurt fiyatları nispeten yüksek olabilir.