2017 yılı LYS sonuçları açıklandı, öğrenciler de üniversite tercihi ve haliyle konaklama tercihi yapma telaşı başladı.


LYS'de beklediği ve istediği sonucu alan öğrenciler, tercihlerini yapmak üzere araştırmalara başladılar. Tercih yapacakları illere göre üniversiteleri incelemeye başlayan öğrenciler, İstanbul Yurtları, Ankara yurtları, İzmir yurtları gibi arama sorguları ile özel öğrenci yurtları hakkında da bilgi toplamaya başladılar. Biz de ozelyurtara.com olarak öğrencilere yurt tercihi yaparken yardımcı olmak amacıyla kısa bir makale kaleme aldık..


Özel Öğrenci Yurdu Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?


Üniversitelere Yakınlık


Özel öğrenci yurdu seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, tercih yapacağınız üniversiteye yakınlığı veya toplu taşıma ile kolay ulaşabilir olmasıdır. Zaman zaman özel yurdun diğerlerinden bir miktar pahalı olması, ulaşıma harcayacağınız maliyette göz önünde bulundurulduğunda makul bir hal alabilmektedir.

Sunulan Hizmetler


Aradığınız özel kız veya erkek öğrenci yurdunun sunacağı hizmetler, sizin tercihinizde en önemli unsurlardan birisi olmalıdır. Öğrenci yurdunun  1 oda da kalan öğrenci sayısı, internet, etüt, sıcak su, ısınma ve yeme içme imkanları sizin okulunuzda başarılı olmanız için önemlidir.

Özel Yurt Fiyatları ve Maliyetleri


Özel öğrenci yurdu fiyatlarını kıyaslamak ve buna göre bir tercih yapmak mantıklı gibi gözükse de, ulaşım, yeme-içme, sosyal aktivite gibi dışarıdan ekstra satın alacağınız ihtiyaçlarınız, pahalı gibi gözüken özel öğrenci yurtlarının seçiminin mantıklı bir hale gelebilmesine sebep olmaktadır.  Ucuz özel yurt olarak tercih edilen bir öğrenci yurdu, işin bütününe bakıldığında daha masraflı bir hal alabilmektedir.

Özel Yurdu Gidip Görmek Gerekir mi?


Özel öğrenci yurduna kayıt olmadan önce muhakkak gidip görmenizi ve yurt yetkilileri ile yüz yüze tanışmanızı tavsiye ediyoruz. Ancak özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde tüm yurtları birebir gezemeyeceğiniz için, internet sitemizden özel yurtları incelemenizi özellikle sanal tur'u olan yurtları 360 derece sanal gezinti ile gezerek kararınızı kolaylaştırmanızı tavsiye ederiz.