Liseyi bitirdiniz, girdiğiniz sınavda iyi bir puan aldınız ve istediğiniz üniversiteyi kazandınız, hayatınızın en zor, en güzel, en keyifli yerine geldiniz. Üniversite öğrencisi oldunuz. Üniversiteyi kazandığınız il ve ilçede size en uygun yurdu bulmak için hazırlanan www.ozelyurtara.com' u inceleyebilirsiniz.


Yurt Tercihi yaparken öncelikleriniz arasında fiyat birçok insan için ilk sırada yer alıyor. Ama bunun yanında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar var. Kkayıt olacağınız öğrenci yurdunun kazandığınız  üniversiteye uzaklığı, hijyen standartları, bulunduğu konum, çalışma ve etüt odası, yemekleri, güvenlik personeli veya güvenlik kameraları gibi birçok özellik tercih yapacağınız zaman incelemeniz gereken en önemli konular.

Kazandığınız üniversiteye uzak bir yurt, gerek ulaşım maliyeti açısından gerekse ulaşım zamanı açısından çok önemli bir yere sahip. Ulaşım ki derslere geç kalmanızı veya erken ulaşmanızı sağlayabilir. Hijyen bakımında birçok öğrenci yurdu milli eğitim bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Yinede nevresim değişiklik zamanları, haftalık temizliğe dikkat edilmelidir. Kalabalık bir ortamda hijyen çok değerli bir unsurdur. En önemli yere sahip bir diğer konu ise yemekler, kayıt olacağınız öğrenci yurdunda yemek varmı?, yemekler diyetisyen bilgisi ile mi yapılıyor, gıda mühendisi varmı, mutfak ve yemekhane hijyenik standartlardamı ? gibi soruların cevabını en iyi şekilde almalısınız.

Güvenlik konusu ise en hassas konu olabilir, özellikle kız öğrenci yurtları için güvenlik standartları biraz daha üst düzeyde olmalıdır. Güvenlik kameraları, giriş çıkış saatler, güvenlik personeli gibi durumlar iyi bir şekilde araştırılmalı ve tercih yaparken bu hususlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Başarı dolu bir üniversite hayatı dileğiyle...