Üniversitelerin ikinci döneminin yaklaşmasıyla birlikte öğrenciyurtları açılacak mı? Soruları da gündeme gelir oldu. Bunun için belli bir haber olmamakla birlikte, üniversitelerin açılmasına bağlı olduğu bilinir. Üniversiteleri açılacağıyla alakalı kesin bilgi olmaması sebebiyle iki soruda merak konusudur. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte yurtlarında açılabileceği bekleniyor.

Halihazırda özel yurtlar açıktır. Fakat herhangi bir faaliyet gösteremez. Bundan dolayı yurtlara ücret ödenmez. Faaliyetlerine devam edemeyen özel yurtlar bu dönemde bazı sorunlar yaşayabilir. Öğrenciler verilecek olan haberlere göre hareket etmelidir. Doğru bilgilere ulaşılabilmesi açısından bir süre beklenmesi gerekir. Yurtların açılacağı belli olursa öğrencilerde dönemlerini tamamlamaya gidebilir. İkinci dönem için ödeme yapanların yeniden ödeme yapmasına gerek yoktur.

Yurtların Açılacağı Kesin Mi?

Yurtta kalan kişiler öğrenci yurtları ile alakalı olan konuları yakından takip eder. Halen yurtların açılabileceği ilgili bir kesinlik söylenemez. Bunun için öğrencilerde yurtlarına henüz dönmemiştir. Bu konunun kesinlik kazanabilmesi için belli bir süre daha beklenmelidir. Durum kesinlik kazandıktan sonra ise yurtlara geçiş yapılabilir.

İlk Olarak Hangi Yurtlar Açılacak?

Yurtların açılması herkes tarafından belirlenirken ilk olarak hangi yurtların açılabileceği düşünülür.

Açılması beklenen yurtlar şu şekildedir;

  • Devlet destekli yurtlar
  • Yarı özel yurtlar
  • Özel yurtlar
  • Vakıf yurtları gibi yurtlar vardır. Bu yurtlardan ilk açılması beklenen yurtlar ise devlet yurtlarıdır. Sonrasında ise kademeli olarak özel ya da diğer yurtlar açılabilir. Böylece öğrencilerde yurtta kalmaya devam edebilir.

İkinci Dönem Üniversiteler Açık Olacak Mı?

İkinci dönem üniversitelerin açılması beklenirken bu durum yurtları da etkiler. Özel yurtlarda kalmak zorunda olan kişiler vardır. Zorunlu staj ya da yüksek lisanstan dolayı özel yurtlardan kalan kişilerde vardır. Fakat üniversite öğrencilerinin yurda alınabilmesi için beklenmesi gerekir. Özel yurt işletmecilerinin yaşadıkları ekonomik sorunlar devam edebilir.

İkinci dönem üniversiteler açılırsa bundan yurtlarda faydalanabilir. Öğrenciler uzaktan eğitim almak durumunda da kalabilirler. Bunun sonucunda da evlerinde kalmaya devam edebilirler. Açık olan yurtlar ise özel izinler sayesinde zorunlu staj öğrencilerine barınma sağlayabilir. Bu sayede az da olsa gelir elde edilebilir.