Yurt başvuruları yapılırken pek çok husus göz önüne alınmalıdır. Ne de olsa öğrencilerin öğrenim hayatlarındaki başarılarını etkileyecek en önemli hususlardan bir tanesi yurtta ne kadar huzur buldukları ve yurtlarda öğrencilere sağlanan olanaklardır. Ayrıca özelyurt başvuruları yapılmadan önce bu olanakları detaylıca incelemek ve hatta mümkün olabilirse bu yurtları yerinde görmek çok daha isabetli olacaktır.

Bu yurtların hangileri olduğunu, yurtlarda yer alan imkanları ve hatta bu yurtların ne kadar ücret talep ettiklerini de bu siteden görmek mümkündür. Ayrıca bu sitedeki geniş yelpaze sayesinde yurtlar arasında kıyaslama yapmak da oldukça kolay olacaktır.

Yurt Fiyatları Üzerinde Neler Belirleyicidir?

Öğrenci yurtlarına kayıt yapılmadan önce dikkate alınması gereken pek çok husus bulunmaktadır. Bunlar hep birlikte değerlendirildikten sonra bir fiyat kıyaslaması yapılması gerekir.

Bu özellikler kısaca şu şekilde sıralanabilir;

  • Yurtta öğrencilere sunulan yemek imkanları,
  • Çalışma odası ve sohbet alanı gibi sosyal olanaklar,
  • İnternet ve 24 saat sıcak su benzeri olanaklar,
  • Yurdun okula yakınlığı ve bulunduğu konum,
  • Güvenlik görevlisi ya da kamera sistemi benzeri imkanlar

Tüm bu olanakların yer aldığı yurtlar arasında fiyat kıyaslaması yapmak için sitemizi ziyaret edebilir ve geniş yurt yelpazemizi inceleyebilirsiniz.

Yurtlara Başvuru İçin Hangi Belgeler Gerekir?

Öğrencilerin özel yurt başvuruları 2021 için ihtiyaç duyduğu bazı evraklar bulunmaktadır. Bunlar arasında en sık talep edilen belgeler arasında okuldan alınacak öğrenci belgesi, öğrencilere ait talep edilen sayıda fotoğraf, yurda kayıt yaptırmak için form veya dilekçe, öğrencilerin toplu yaşam alanlarında konaklamasına bir engel bulunmadığına dair resmi hekimden alınmış sağlık raporu ve son olarak kimlik veya nüfus cüzdanı fotokopisidir.

Aileler de Yurtlarda Ziyaret Amaçlı Konaklayabilir mi?

Ailelerin pek çoğunda çocuklar ilk defa üniversite çağında evden ayrılmaktadır. Bu gibi hallerde aileler de zaman zaman çocuklarını ziyaret etmek isteyebilirler. Ancak ilgili mevzuat uyarında üniversite yurtlarında öğrenciler haricinde hiç kimse kalamaz. Dolayısıyla ailelerin öğrencileri ziyaret etmesi de ilk bakışta mümkün değilmiş gibi görünebilir.

Oysaki bazı yurtlarda öğrencilerin ailelerine özel misafirhaneler de yer almaktadır. Bu misafirhaneler sayesinde aileler çocuklarını ziyaret ederken zorluk çekmeyecektir. Sitemizde bu olanağı sağlayan öğrenci yurtlarının hangileri olduğunu da rahatlıkla bulabilirsiniz.