Üniversitede okumak için bazı öğrenciler, devlet yurtlarında yer bulamadığı için özel yurtlarda barınma imkânlarından yararlanırlar Özel yurt ücretleri yurtlara göre değişmektedir. Özel yurtları tercih eden öğrenciler dönem başı ister peşin isterse taksitli bir şekilde yurt ücreti ödeme imkânına sahiptir.

Dünya genelinde yaşanan covid-19 sebebiyle yurtlarından ayrılan öğrenciler ve öğrencilerin velileri ödedikleri paranın ödenip ödenmeyeceği konusunda bir açıklama beklemektedirler. Beklenilen açıklama bakanlık tarafından gerçekleşti.

Özel yurt ücretlerinin geri ödenmesi ile alakalı Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 15.04.2020 tarih ve 639743 sayılı yazısıyla açıklama yaptı. Özel yurt ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği hakkında bilgiler verdi. Ödenecek ücretin ne kadar ödeneceği ne şekilde ödeneceği hakkında bilgileri açıkça belirtildi.

Bakanlık Öğrencilere Ödedikleri Ücretlerin İadesi Olacağını Açıkladı

Bakanlık covid-19 süreci ile alakalı olarak özel yurtta kalan öğrencilerin ücret iadesi ile ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada yurt ücretlerinin iade edileceğini duyurdu. Ücret iadesinin iki şekilde olacağı belirtildi.

  • Peşin ödeme yapan öğrencilere ücret iadesi
  • Taksitli ödeme yapan öğrencilere ücret iadesi

Bu iki seçenekteki öğrencilerden hizmet edilmeyen aylar için yüzde otuzluk kesinti yapılacağı söylendi.

Peşin Ödeme Yapan Öğrencilerin Ücret İadesi

Yurt için peşin ödeme yapan öğrenciler ücret iadesi talebinde bulunabilecek. Özel yurtlarda hizmet verilen ayların iadesi olmayacak. Özel yurtlar hizmet vermedikleri ayların ücretlerinde %30’luk kesinti yapabilecek. Bu kesinti yapıldıktan sonra öğrencilere ücret iadesi olacak. Ücret iadesi almak istemeyen öğrenciler, bir sonraki eğitim öğretim yılında yurtta barınma hizmeti alma talebinde bulunabilecekler.

Taksitli Ödeme Yapan Öğrencilerin Ücret İadesi

Yurt için taksitli ödeme yapan öğrencilerin ücret iadeleri şu şekilde yapılacağı açıklanmıştır. Öğrencilere hizmet edilen ayın iadesi yapılmayacaktır. Hizmet edilmeyen ayların parası iade edilecek olup, yüzde otuzluk kesinti yapılacaktır. Bu kesinti öğrenci veya veli ‘den temin edilecektir.

Yurt ve velilerin birbirlerine anlayışlı davranmaları beklenmektedir. Birbirleriyle empati yaparak düşünmeleri sonucunda hiç bir olay çıkmadan yurt ücret iade işlemi tamamlanmış olacaktır. Özel yurt ücretlerinde geri ödenecek miktar yurt yönetmeliğin de yer alan ücretlerin geri iadesi maddesinde ki tanıma göre yapılacaktır.