Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Yurtpark Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş  arasında geçtiğimiz günlerde bin kişilik öğrenci yurdu, cafe ve restoran için yapılan ön sözleşmenin nihai sözleşmesi yapılan törenle imzalandı.

Yeni kurulan Yurtpark Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş ile CÜ arasında yapılan sözleşme sonucu 1000 kişilik öğrenci yurdunun temellerinin önümüzdeki aylar  içinde atılması planlanıyor.

Rektörlük Senato Salonu’nda imzalanan imza törenine Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk,  CÜ Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri  Ali Kuruçay, Mustafa Sarılar, Hidayet  Çolakoğlu, Yurtpark Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Çelikkalp, Aziz Kutlu Ali Salman Yücel, Şerif Köksal, Onur Çağlar ve  Cengiz Köksal katıldı.

Rektör Prof. Dr. Kocacık  burada yaptığı konuşmasında ” Bu yıl Türkiye genelinde  en çok kontenjan olup ta tercih edilen 189 üniversite arasında  6. üniversiteyiz. Biz istiyoruz ki güzel şeylere vesile olalım. Cumhuriyet Üniversitesi’ni en iyi yerlere ulaştırabilirsek ne mutlu bize. Öğrencilerimiz  bizim çocuklarımız ve geleceğimiz. Ben firma yetkililerine şükranlarımı sunuyorum güzel bir çalışmaya imza attılar. Allah hayırlı ve uğurlu etsin ” şeklinde konuştu.

Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Buyruk ise “Yapılacak anlaşmada bin kişilik bir öğrenci yurdu, yaklaşık burada kalacak her bir öğrenciden %4 CÜ  Vakıf’ı na katkı sağlanacak şekilde bir madde eklendi. İnşaat aşamasına gelindiği anda 30.000 lira  CÜ Vakıf’ı na kira bedeli olarak yatırılacak. İnşaat tamamlandıktan sonra ilk açıldığı yıldan itibaren de yurdumuz 50.000 lira kira ile tahminen başlayacak” dedi.

İnşaatın bir ay içinde projelere çizilerek kış ayından önce temellerinin atılacağını ifade eden Prof. Dr. Buyruk  öğrenci yurdunun Sivas’a ve CÜ’ ne hayırlar getirmesini temenni etti.

Konuşmaların ardından Rektörlük makamına geçilerek sözleşmeler imzalandı.