Milli Eğitim bakanlığından yapılan açıklamaya göre, okullardaki tep tip kıyafet sistemi kaldırıldı. Resmi gazetede yayımlanan kıyafet yönetmeliğinde Resmi veya özel okul öncesi eğitimde, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için kılık kıyafet serbestleştirildi. Okullarda yıllarca görmeye alıştığımız önlükler tarih oldu. Sosyal paylaşım sitelerinde bu değişen yönetmelikle ilgili tepkiler verildi. Maddi durumu iyi olmayan kişiler için bu durumun sıkıntılı olacağını ve önlük ülkemizi sembolize eden bir okul yönetmeliği olduğu görüşü savunuldu.

Yönetmelikle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler;

- Öğrenci okuduğu öğrenim gördüğü okul arması ve ya rozeti dışında arma, sembol, rozet ve buna benzer takılar takamayacak.

- Hava şartlarına uygun olmayan şeffaf, delikli, yırtık kıyafetler giyemeyecek.

- İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrenciler başlarını örtebilecek.

- Seçmeli olan Kuran dersi İmam hatip dışındaki okullarda kız öğrenciler başlarını örtebilecek.

- İmam Hatip öğrencileri dışındaki okullarda okuyan kız öğrencilerin başı açık, temiz ve boyasız olacak.

- Erkek öğrenciler sakal ve bıyık bırakamayacak, kız öğrenciler makyaj yapamayacak.

- Diz üstü, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek gibi vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyilemeyecek.

- Herhangi bir siyasi sembol içeren yazı ve simgeler içeren fular, bere, şapka, çanta gibi şeyler kullanılmayacak kıyafetlerde de seçilmeyecek.

- Öğrencilere tek tip kıyafet zorunlu tutulmayacak. Meb e bağlı özel okullarda velilerin yüzde 60'ının onayı ile okul yönetimince sınırlamalara uymak kaydı ile okul kıyafeti belirlenebilecek.

- Kıyafet yönetmeliği milletler arası özel eğitim kurumları, yabancı ve azınlık okulları için geçerli sayılmayacak.

- Laboratuvar, atölye ve işlik yapılan derslerde önlük veya tulum, iş yerlerinde ise yapılan işe göre uygun kıyafet giyilebilecek

- Beden eğitimi ve spor derslerinde ya da spor etkinliklerinde öğrenciler eşofman giyecek fakat bunlar içinde tek tip zorunluluğu olmayacak.

- Sağlık problemi özrü olup bunu belgelendiren öğrenciler özürlerinin gerektirdiği şartlarda giyinebilecek.

- Özel günlerde, haftalarda, ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı yapılan faaliyetlerde veliyi maddi açıdan zorlayacak kıyafetler aldırılmayacak.