2020-2021 yılı Üniversite YKS tercih sonuçları açıklandı. Yaptığı tercihlerde bir çok öğrenci istediği üniversiteyi kazandı. Öncelikle hepsini gönülden kutluyoruz. Şimdi bir çok öğrencinin kafasında aynı soru var.

Üniversiteler açıkacakmı ?

Uzaktan eğitim mi olacak ?

Örgün Eğitim olacak mı ?

Öğrenci yurtları hizmet verecek mi ?

Öğrenci Yurtlarında covid-19 tedbirleri alındı mı ?


2020 – 2021 eğitim öğretim yılında Üniversiteler açıkacakmı ? 

Son Günlerde herkesin aklında olan, gündemden düşmeyen bu sorunun cevabı Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’tan twitter üzerinden geçtiğimiz günlerde gelmişti.

"YÖK olarak, üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik." İlave olarak "Bunun yanı sıra kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması da önemli olup bunun için üniversitelerimize karar alma süreçlerinde geniş imkan tanıdık. Böylece üniversitelerimizin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapabilmeleri mümkün hale geldi. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecek. Yeni YÖK olarak Türk yükseköğretim sistemine bu vesileyle getirdiğimiz karma modelin (hibrit) hayırlı olmasını diliyoruz." Demişti. Güncel farklı bir açıklama gelmemesi sebebiyle şuan 2020 – 2021 eğitim öğretim yılında okulların açılacağı ve örgün eğitim olacağı yönündeki haber güncelliğini koruyor.


2020 – 2021 eğitim öğretim yılında öğrenci yurtları hizmet verecek mi ? 

Üniversitelerin YKS sonuçları açıklanması, kayıt tarihine kısa bir süre kalması akıllara 2. Farklı bir soru getiriyor. Özel öğrenci yurtları hizmet verecek mi ?

Cevabı evet, 2020 yılı mart ayında ilan edilen pandemi süreci sonrasında birçok yurt boşaltıldı, Fakat yurt sahipleri ve personelleri boş durmadı. 2020 – 2021 yılı eğitim öğretim yılı için öncelikle dezenfekte çalışmaları ardından temizlik ve hijyen standartları konusunda yoğun bir çalışma gösterdiler. Covid-19 salgınından personellerinin ve hizmet verdiği öğrencilerin etkilenmemesi için gerekli tüm tedbirleri alarak 2020 – 2021 eğitim öğretim yılı için yeni öğrenci kaydına başladılar.

Yurt personeli haricinde öğrencilerimize de birçok iş düşüyor. Öğrencilerimizin kişisel hijyenlerine dikkat etmeleri, gerek kız ve erkek öğrenci yurtlarında gerekse üniversite ve sosyal alanlarda tüm covid-19 kurallarına uymaları oldukça büyük bir önem taşıyor.

Sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz…