YKS SONA ERDİ!

Türkiye'de yeni ismi ve sistemiyle ilk kez uygulanan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan oturumlarının ardından sona erdi. Büyük bir heyecan ve sınav stresi yaşanan öğrencilerin bir kısmı sınavın kolay olduğunu ve genel kültür de içerdiğini iletirken bir kısmı ise çok zor olduğunu ve soruları anlamakta bile zorlandıklarını söylediler.

7binden fazla okulda, 2 milyon 381 bin öğrencinin katılım sağladığı YKS oturumlarının en sonuncusu Pazar günü Yabancı Dil Testi olarak 15:45'te yapıldı. 15.30 itibariyle bina girişleri tamamlandı ve daha geç gelen öğrenciler sınava alınmadı.


Sonuçlar Ne Zaman?

Sınav stresini atlatan öğrencilerin aklında ise yeni bir soru var. Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 

ÖSYM tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, YKS sınavının sonuçları 31 Temmuz 2018 günü açıklanacak. Açıklanacak sonuçlara binaen öğrenciler aldıkları puan neticesinde üniversite tercihlerini yapacaklar ve yerleştirme sonuçlarını beklemey başlayacaklar. Bu süreçte Ozelyurtara.com olarak yerleştirme sonuçları belli olan öğrencilerimizin yurt bulma noktasında 2018-2019 eğitim-öğretim yılında da yanında olmaya devam edeceğiz.