Güzel ve konforlu bir yurt seçimi öğrenci için oldukça önemli bir konudur. Yurt seçerken yurt ihtiyaçlara yönelik olmalı ve bazı hususlara dikkat edilmelidir. Peki dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Yurt ile okul arasında ki mesafe
  • Güvenlik önlemi ve durumu
  • Oda ve odaya düşen öğrenci sayısı
  • Yurdun aylık fiyatı
  • Yurt içerisinde sağlanan hizmetler ve ayrıcalıklar
  • Yemek listesi
  • Yurdun konumu ve ulaşım imkanı

Bu gibi hususlara dikkat etmek konforlu bir yurt seçimine yardımcı olacaktır. Yurt seçerken dikkatli ve planlı hareket etmek sonraki aşamada işlerin daha hızlı ilerlemesini sağlar.

Okul İle Yurt Arası Mesafe

Genelde yurt seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Sorusu çok merak edilir. Yurt seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli konu okul ile arasında ki mesafedir. Yurt seçmeden önce okula yakınlığı değerlendirilir. Yakın ve ulaşımı sıkıntı olmayan yurtlar daha çok tercih edilir. Böylelikle araç masrafından kurtulmak daha doğru olacaktır. Seçilen yurt ile okul arası kısa mesafe olursa sabah rahat hazırlanmak için de zaman yaratılmış olur.

Yurt Fiyatlarına Dikkat

Yurt seçimlerini fiyat faktörü de etkiler. Bu yüzden fiyat konusunda da dikkatli olmak gerekir. Yurdun sahip olduğu özellikler ve ayrıcalıklar fiyatı etkiler. Genelde bütçeye uygun yurt seçimleri yapmak gerekir. Aksi taktirde bu sizi maddi olarak zor duruma düşürür.

Yurtlarda Güvenlik Önlemleri Olmasına Dikkat

Yurt seçerken güvenlik önlemlerine dikkat edin. Yurtların güvenlik önlemlerini ve güvenlik düzeyini bilmek gerekir. Kapıda ve yurt içerisinde güvenlikten sorumlu güvenlik elemanları yer almalıdır. Güvenli alanlar yurt seçerken dikkate alınır

Yurdun Sahip Olduğu Ayrıcalıkları Bilin

Yurt seçimi yapmadan önce yurtta verilen hizmetleri bilmek gerekir. Örneğin yemek faktörü çok önemlidir. Bazı yurtlarda yemek hazır yapılırken bazılarında kişiler kendileri yapar. Yurt içerisinde wi-fi yer alıp almadığına da dikkat etmek gerekir. Odada yer alan yatak düzeni, kişi sayısı ve buzdolabı gibi eşyaların bulunup bulunmaması araştırılmalıdır. Günümüzde havuzu olan çok lüks yurtlar da yer alıyor. Bu gibi nedenlerden dolayı ihtiyaca uygun yurt seçimleri yapmak daha mutlu olmanızı sağlayacaktır.