Şehir dışında okuyan öğrencilerin konaklamak için tercih ettiği yurtlar giderek çoğalıyor. Özellikle okul yakınlarında bulunan yurtlar konaklama dışında öğrencilerin eğitimlerine de katkı sağlıyor ve adeta evleri haline geliyor. Tüm ihtiyaçlarını karşılayabildikleri evlerinde ev yani oda arkadaşı seçimi de oldukça önemlidir. Peki, yurtlarda oda arkadaşı seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Güven

İlk olarak aranızda güven probleminin olmaması gerekir. Mutlaka güvendiğiniz biriyle aynı odaya çıkmaya çalışın. Aksi halde sonraki günlerde çok ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Güvenmediğiniz bir kişiyi nasıl evinize almıyorsanız yurtta da aynı durum geçerlidir. Aynı odada kaldığınız kişi eğer size güven vermiyorsa hem maddi hem de manevi anlamda zorluk yaşamanıza neden olabilir.

Tanıdık Biri

Yurtlarda oda arkadaşı seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta tanıdık biri olmasıdır. Mümkün olduğunca tanıdığınız kişiyi oda arkadaşınız seçmeye çalışın. Sevdiğiniz ve değer verdiğiniz iriyle aynı odada kalmak hem daha güven verici olacaktır hem de eğlenmenizi, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Bu tanıdık kişi okuldan arkadaşınız olabilir, eğer oda sizin gibi yurtta kalacaksa aynı odada kalabilirsiniz. Yurtta oda arkadaşı olarak yeni tanışan kişilerin çoğu zaman kavga etiği, birbirlerini kırdıkları hatta işin müdürlükte bittiği bir gerçektir.

Aynı Kafa Yapısına Sahip Olmak

Mümkün olduğunca aynı kafa yapısına sahip kişilerle oda arkadaşı olmaya çalışın. Çünkü okul dışında gününüzün büyük bir bölümünü beraber geçireceksiniz. Dolayısıyla günlerinizin can sıkıcı olmaması için kafa yapınızın uyumlu olması gerekir. Yurtta yemekler, çamaşır yıkama gibi ihtiyaçlar ortak alanlarda olduğu için bu gibi durumlar ev arkadaşlığı gibi sorun olmaz. Sorun olabilecek tek şey anlaşmazlıklardır. Örneğin sizin ders çalışmak istemeniz ama onun o esnada yüksek sesle müzik dinliyor olması kavgalara neden olabilir. Ayrıca yurt odasına mümkün olduğunca yabancı kişileri almayacak kişiler tercih etmelisiniz.

Düzenli Biri

Mümkün olduğunca düzenli olan biriyle aynı yurt odasında olmanız önerilir. Dağınık biri ile yaşamak zor olacaktır.

Ayrıca;

  • Dikkatinizi dağıtacak
  • Aradığınızı bulmanızda zorluk yaşayacak
  • Kişisel eşyalarınız kaybetme riski yaşayacaksınız

Bu gibi durumları yaşamamak için düzenli birini seçmelisiniz.