Yurt Fiyatı Öğren

Teşekkürler

En kısa sürede yurtlardan fiyat teklif dönüşleri almaya başlayacaksınız.

Kapat

Antalya, Döşemealtı Erkek Öğrenci Apartları

Antalya, Döşemealtı kız ve erkek öğrenci yurtları ve fiyatlarını kolayca öğrenin ve size en uygun özel yurdu bulun.

Yurt bulunamadı
REKLAM ALANI
Yurdunuz burada gözüksün!
Bu alanda yurdunuzun gözükmesini istiyorsanız hemen bize ulaşın!
[email protected]
Listelenecek bir yurt bulunamadı. Arama kriterlerinizi gözden geçirin.

İlçe adını Düden Şelalesi'ni besleyen Kırkgöz Gölü'nden alarak 1934 yılında Korkuteli Kızılcadağ mevkiinden gelen ailelerin yerleşmesi ile Kırkgöz – Yeniköy olarak kurulmuştur. Daha sonra zamanın Antalya Valisi Haşim İşcan tarafından 60 adet iskân evi yaptırılmış ve bu konutlara Kıbrıs’tan gelen 60 Türk vatandaşı aile yerleştirilmiştir. Bölgede göçebe olarak yaşayan yörüklerinde yerleşik düzene geçmesiyle genişleyen bir köy olmuştur. Antalya’ya 20 km uzaklıkta olup, Antalya –Burdur karayolu üzerindedir.

1970’li yıllarda Döşemealtı Nahiye Müdürlüğü olması nedeni ile Kepez üstünde bulunan; Duacı, Kirişçiler, Kevşirler, Başköy, Odabaşı, Selimiye, Dereli, Çıplaklı, Kızıllı, Ekşili, Karaveliler, Killik, Camili, Ahırtaş, Bıyıklı, Kömürcüler, Yağca, Çığlık, Nebiler, Yukarı Karaman, Yeşilbayır, Dağbeli, Bademağacı köyleri Döşemealtı nahiyesine bağlanmıştır.1973 yılında Dağbeli ve Bademağacı belediyeleri kurulmuş olmasına rağmen ilçenin Antalya'ya yakın olması merkez olma özelliğini korumasını sağlamıştır. Kırkgöz-Yeniköy 17 Aralık 1977 yılında 2.711 nüfusa ulaşarak belediye teşkilatı kurmuş ve “Döşemealtı Kasabası” unvanını almıştır.

Yeniköy’ün Döşemealtı adını alışı ise, Antik çağda Pamfilya kentleri ile Pisidia kentlerinin birbirine bağlayan yollardan birisi olan Derbent boğazındaki döşeme taş yolundan almıştır. Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinde de işlevini sürdürmüş olan döşeme yol yakın zamana kadar Yörükler tarafından göç yolu olarak kullanılmıştır. Döşeme taşlardan oluşan bu yol döşemealtı platosuna adını vermiş olup 4 m genişliğindedir. Bu nedenle yöre halkı“ döşeme” yolun geçtiği boğazı “döşeme boğazı”, yolun altında kalan düzlüğü de “ Döşemealtı” olarak adlandırmıştır.

Giriş yap

Fiyat Teklifi Al

Teşekkürler

Talebiniz yurda iletilmiştir, en kısa sürede fiyat teklifini size iletecektir.

Kapat