Yurt Fiyatı Öğren

Teşekkürler

En kısa sürede yurtlardan fiyat teklif dönüşleri almaya başlayacaksınız.

Kapat

Adıyaman, Besni Yurtları

Adıyaman, Besni kız ve erkek öğrenci yurtları ve fiyatlarını kolayca öğrenin ve size en uygun özel yurdu bulun.

Yurt bulunamadı
REKLAM ALANI
Yurdunuz burada gözüksün!
Bu alanda yurdunuzun gözükmesini istiyorsanız hemen bize ulaşın!
[email protected]
Listelenecek bir yurt bulunamadı. Arama kriterlerinizi gözden geçirin.

Besni Adıyaman il merkezinin batı kesiminde yer alan ve il merkezine 45 km uzaklıkta bulunan bir ilçedir.

Deniz seviyesinden 1050 m yükseklikte yer alan Besni "Cennete Eş" anlamına gelen Bethesna, Bihicti, Bisni gibi isimler ile anılmıştır. Malazgirt Savaşı ile Anadolu'ya giren Türkler Besni'ye üç koldan girerek şehri hakimiyeti altına almışlardır ve bu Türkler Saka-İskit Türklerinin Varsak, Türkmenlerin Avşar ve Çerkez oymakları ve Türkoğulları kavmi olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılmıştır. Tarihinde birçok saldırılara maruz kalan Besni özellikle Moğol ve Timur'un istilalarına karşı Türkoğlu Halil Bey komutasındaki Besni orduları kahramanlıkları ile Yıldırım Beyazıt'dan takdirname alan ilk şehir olmuştur. Osmanlı padişahlarından Yıldırım ve Yavuz Besni'ye uğramış Hamamcızade Hacelinin hamamında yıkanarak kese attırmışlardır. Yavuz Sultan Selim'in Mısır Seferi'nde Merc-i Dabık zaferiyle ele geçirdiği Besni'ye, Konya Karaman Beyliği'nin önde gelen ailelerinden Kösebirlerden Bekir Ağa'yı bey olarak yollamış, Kösebekiroğlu Hurşid Ağa adıyla da bilinen Gaziantep'in ünlü Türkmen Beyi Hurşid Ağa'nın Kurtuluş Savaşı sırasındaki katkıları, bölgedeki muazzam saygınlığı ve gücüyle pekişmiştir. Baybors, Buldaç, Kamil, Süleyman adlı Türk komutanları Besni'de ağırlanmıştır. Evliya Çelebi Besni için "hayran kaldım" demiştir. Türk Kurtuluş Savaşı'nda, Kuva-i Milliye'ye Besni de rastlanır. İlk mebus Reşit Bey'in Sivas Kongresi'nde Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı olarak maddi ve manevi destek verdiği de bilinmektedir. 19. yüzyılın sonlarında Malatya'ya bağlı bir kaza olan Besni, Cumhuriyetin ilk yıllarında Gaziantep iline bağlandı. 1933'te tekrar Malatya'ya bağlanan ilçe 1954'te il yapılan Adıyaman'ın bir ilçesi olmuştur.

1330 km² yüzölçümüne sahip Besni ilçesinin, 8 belde belediyesi, 63 köyü ve 49 mezrası bulunmaktadır. İlçe halkının önemli bir bölümü geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır.

Besni'de Adıyaman Üniversitesi'ne bağlı, Besni Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır. Besni M. Y. Okulu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçici olarak tahsis edilen, 4500 m²'si kapalı, 7000 m²'si açık alan olmak üzere toplam 11500 m²'lik kullanım alanına sahip binada öğretimine devam etmektedir. Okuldaki derslik sayısı 18 adet, 7 tanesi 36 kişilik ve 1 adedi de 40 kişilik olmak üzere toplam 8 derslik kulanımına hazırlanmıştır. 100 kişilik bir konferans salonu da bulunmaktadır. Teknoloji laboratuvarı 1 adet olup, 100 kişiliktir. 2004-2005 eğitim öğretim yılında 52 öğrenci mezun olmuştur. Ayrıca Besnili iş adamı Mehmet Erdemoğlu tarafından yapılan 500 öğrenci kapasiteli erkek ve kız öğrenci yurdu mevcuttur. Besni Kurşunlu Camii, Besni Kalesi, Eski Besni Ören Yeri, Sofraz Anıt Mezarları, Kızilin Köprüsü, Dikilitaş, Dolmenler,Tahtalı ve Meydan Hamamları, ilçenin önemli tarihi eserleri arasında yer alır.

Giriş yap

Fiyat Teklifi Al

Teşekkürler

Talebiniz yurda iletilmiştir, en kısa sürede fiyat teklifini size iletecektir.

Kapat